Koncem června 2021 změnilo tornádo lidem z několika obcí na Hodonínsku životy. V rámci celorepublikové spolupráce s TECHNO.ČR jsme uspořádali menší akci, na podporu lidem z nejvíce za zasažených oblastí.

Peníze jsme nakonec jeli předat osobně, a to rodině Vašíčkově z obce Lužice. Během pár minut přišli doslova o střechu nad hlavou. Z dětského pokojíčku zbyla pomalovaná stěna, zničené spotřebiče, promočené naprosto všechno, od podlah až po elektrické rozvody. Asi nikdo si nedovedeme představit tu bezmoc, kdy naběhnete s 2 taškama z IKEA a musíte si odnést jen to nejnutnější. Jen průjezd těmito obcemi je velice emotivní, a to i po 2 měsícíh.

Co se týče pomoci jednotlivých charit, k tomu se snad ani nebudeme vyjadřovat, k "práci" některých pojišťoven už vůbec ne! Právě proto jsme zvolili předání osobní a to konkrétně rodině s malou holčičkou a druhým prckem na cestě. Na jednu stranu se snažil pomoci kdo jen ruce měl, a z celé republiky se složil nespočet lidí. Na straně druhé tu máme státní mašinérii, kdy peníze spolknou obce a další úředníci! Je to neslýchané a nazvat to hyenismem by byla urážka těchto zvířat.

Děkujeme všem, kteří se podíleli jakkoli, buď příspěvkem, nebo i DJs, kteří na akci zahráli bez nároku na honorář.

Děkujeme i všem těm, kteří chodí podporovat náš klub. Podporujte i další kluby, všichni to po tom roce a půl nutně potřebujeme a bez Vás žádná kulturní scéna nebude. Kluby nemají okénka ani rozvozy...

Rodině Vašíčkově, ale i všem postiženým tornádem, přejeme hodně sil do budoucích dní. Ať to vše ve zdraví, a to i psychickém, zvládnou.

-CARTER-
vedení klubu
view on Facebook
more