Trailer Super-Sonic Jazz 2020 - Online Festival

Op vrijdag 20 november om 19 uur wordt de online editie van het Super-Sonic Jazz 2020 - Online Festival uitgezonden via www.supersonicjazz.nl. De fysieke editie van het jaarlijkse festival kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet meer plaatsvinden. Super-Sonic Jazz is echter alsnog in de gelegenheid geweest om alle geprogrammeerde artiesten te verwelkomen in Paradiso voor een reeks bijzondere, intieme en prachtig geregistreerde concerten. Op het programma staan shows van Arp Frique & Family, Dragonfruit, Gino-Cochise, Sarah-Jane Musiq, Shamis x Lyma x Rebiere, SMANDEM. en het Yannick Hiwat Quintet, opgenomen in onze lege grote zaal.

Het festival en talentontwikkelingsplatform is in 2016 opgericht door Paradiso en draait om het presenteren van veelbelovend lokaal talent op het snijvlak van jazz, soul, hiphop, funk en elektronische muziek. Het online festival kan dit jaar wél plaatsvinden met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds en donaties van bezoekers.

Super-Sonic Jazz programmeur Kees Heus: ''We zijn er om veelbelovende muzikanten onder de aandacht te brengen. Via het online festival kunnen de acts in deze tijd waarin zoveel stil staat, toch groeien. En hopelijk kunnen ze dan, als deze corona-ellende voorbij is, zelfstandig een zaal vullen.’’
more