Svobodná média jako strážce svobodných voleb (online debata)

Kam kráčí Slovensko a Česko tři roky po vraždě Jána Kuciaka?
Slovensko a celý svět si v těchto dnech připomíná již třetí výročí vraždy mladého novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Při té příležitosti vás zveme na další veřejnou debatu Milionu chvilek. Zaměříme se na vyšetřování kauzy a soudní proces, který v té souvislosti na Slovensku proběhl v loňském roce.
Bavit se ale budeme i obecně, a to o roli nezávislých médií v demokratické společnosti. Jak a proč jsou média v demokracii důležitá? Můžou bez svobodných médií proběhnout opravdu svobodné volby? A je svoboda médií na Slovensku a v Česku v ohrožení?
Pozvání k diskusi přijali:
Pavla Holcová – investigativní novinářka, zakladatelka Českého centra pro investigativní žurnalistiku, která osobně spolupracovala s Jánem Kuciakem
Martin Milan Šimečka – slovenský novinář, spisovatel a publicista českého původu, který do roku 1989 publikoval převážně v samizdatu a v současnosti zejména komentuje slovenskou a českou politickou situaci.

Nejenom další debaty ale i práci Milionu chvilek můžete podpořit tady: https://www.darujme.cz/projekt/1203819​ Děkujeme 🙏
more