Riga Street Food Festival

photo report
Nu ir īstais laiks atskatam uz vakardienas pasākumu - pirmo Riga Street Food Festival, kura ietvaros arī Aqua Luna restaurant & bar komanda dalījās ar savu vīziju par to, kāds "street food" piestāvētu mūsu mīļajai Rīgai.
Par piedāvājuma tēmu izvēlējamies trīs lieliskos «V» - tas būtu, vietējos, veselīgos un vieglos produktus.
Par spīti aukstajam laikam sildījām viesu garšas kārpiņas ar Cēsu topinambūru zupu. Mēdz teikt, ka vienīgais topinambūra trūkums ir tas, ka šī gardā, uzturvielām bagātā un izteikti diētiskā brīnumsakne ir relatīvi mazpazīstama un tikai tāpēc ir retais viesis ēdienkartēs.
Turpinot vērtīgu sakņaugu tēmu, piedāvājām arī lielisku alternatīvu frī kartupeļiem - zemnieku saimniecībās audzēto dārzeņu čipšus ar 4 īpašajiem, gadalaikiem pieskaņotajiem dipiem - sātīgo un ziemīgo brieža aknu pastēti, maigo krēmu no agrajā pavasarī iesētām bietēm, vasaras saules pielieto ķirbju sēklu pesto, rudenīgo baraviku un trifeļu majonēzi.
Visbeidzot, visus saldās dzīves kārotājus lutinājām ar griķu pankūkām, ko papildinājām ar vietējo smiltsērķšķu un pīlādžu ievārījumiem, bet, tā kā šogad ir bijusi prāva ogu raža, to pietika arī siltajam smiltsērkšķu dzērienam.
Pateicamies LIVE RīGA par lielisku iniciatīvu, kas ne tikai satuvināja restorānus, rīdziniekus un pilsētas viesus, bet arī atgādināja par mūsu zemes vērtībām, rosināja pavāru iztēli un ēdāju apetīti! Paldies mūsu komandai, paldies visiem, kas nāca un atbalstīja!

Друзья! Самое время поделится небольшим фотоотчетом и рассказать о том, как мы провели эту субботу, участвуя в первом @Riga Street Food Festival.
Темой нашего предложения стали здоровые и легкие закуски, приготовленные из местных продуктов - суп из томинамбура, овощные чипсы с паштетом из оленьей печени, свекольным кремом, песто из тыквенных семечек и домашним майонезом на основе белых грибов и трюфелей, блинчики из гречневой муки с вареньем из облепихи и рябины и теплый ягодный напиток.
Благодарим @LIVE RīGA за замечательную инициативу, которая не только сблизила ведущие рестораны, рижан и гостей латвийской столицы, но и напомнила о богатствах нашего края, заслужившего в этом году титул Гастрономического региона Европы! Спасибо нашей команде, спасибо всем, кто пришел и нас поддержал!
view on Facebook
more