PARTY OF THE MIND; ADRIAN BORLAND WEEK MET VERY SPECIALGUESTS

PARTY OF THE MIND; ADRIAN BORLAND WEEK MET VERY SPECIALGUESTS MICHAEL DUDLEY EN JAN DOUWE KROESKE!

Een hele speciale themaweek volgende week waar ik erg naar uitkijk. Centraal staat zanger/frontman Adrian Borland van de legendarische Britse New Wave band The Sound en gasten die week zijn o.a. oud drummer van The Sound, Michael Dudley, Jan Douwe Kroeske (Twee Meter Sessies), Marc Waltman (regisseur documentaire Walking in the Opposite Direction) en natuurlijk Pieter Holkenborg and Friends die een Undercoversessie gaan wijden aan The Sound.

The Sound heb ik als angry young man misschien wel 14/15 keer zien optreden in de periode rond 1980/1985 en voor mij was The Sound de wave band waar ik mij het beste bij thuis voelde. Beter thuis voelde dan bij Echo, Cure, U2... In 1996 slaagde ik er tot mijn eigen verbazing én schrik in Adrian Borland naar de Elegast te halen en er ontstond iets tussen ons wat verdacht veel op vriendschap leek. In 1997 en 1998 bezocht Adrian ons weer en speelde nogmaals in de Elegast. Ik zou in de zomer van 1999 naar hem toe gaan in Wimbledon, maar zo ver is het nooit gekomen. Adrian pleegde zelfmoord op 26 april 1999.

Dat The Sound ooit een Undercoversessie moest opleveren was een kwestie van tijd en een kwestie van de juiste muzikant vinden en dat is met Pieter Holkenborg meer dan gelukt! Die donderdagavond 24 mei gaat dan ook meer dan legendarisch worden, niet in de laatste plaats omdat ook Michael Dudley (drummer van The Sound) aanwezig zal zijn.

Op woensdagavond is Michael Dudley ook al van de partij. Hij komt speciaal voor de Borland Week vanuit Spanje naar Deventer. Op woensdag draait in @Filmhuis De Keizer eerst om 20 uur de documentaire Adrian Borland documentary "Walking in the opposite direction" en gelijk daarna (22 uur) is er in De Hip een talkshow met als gasten o.a. Jan Douwe Kroeske, Michael Dudley en Marc Waltman. Ik schuif zelf ook ff aan en Pieter Holkenborg speelt akoestisch twee Sound klassiekers. De talkshow is op de erste verdiepuing van De Hip (De Verdieping) e daar hebben we ook een tentoonstelling over Adrian Borland ingercht (teksten/gitaren/posters/hoezen/...)

In grote lijnen:
Woensdag 23 mei 18.00 uur: opening tentoonstelling Adrian Borland (De Hip; De Verdieping)

Woensdag 23 mei 20.00 uur: documentaire Walking in the Opposite Direction (Filmhuis De Keizer)

Woensdag 23 mei 22.00 uur: Talkshow met o.a. JD Kroeske, Michael Dudley, Marc Waltman en Pieter Holkenborg

Donderdag 24 mei 21.30 uur: The Sound Undercoversessie

Zaterdag 26 mei: Party of the Mind; New wave Party met als rode draad The Sound.

https://www.facebook.com/events/1856070218024895/

Kaarten voor The Sound Undercoversessie via deze link: https://widget.yourticketprovider.nl/combi.aspx?cid=576750&productid#/tickets/576750/

En om in de stemming te komen deze live uitvoering van Winning (Spaanse TV).

Fonz
more