DE HIPHAP VAN WOENSDAG 21 MAART; HIJ STEMT EN WAARSCHUWT!

Gisteren was in een bomvolle Hip het afsluitende lijsttrekkersdebat, waarbij het er soms pittig aan toeging. Presentator Willem Alkema wist alles in goede banen te leiden en na twee-en-een-half uur was de grote vraag: Nou?! Fonz!! Ben je er uit?! Ga je eindelijk eens stemmen?

Om precies 22.19 uur kwam het verlossende antwoord: Ja! Ja, maar…! Want helemaal gerust is Fonz er nog steeds niet op. Hij waarschuwde alle aanwezige lijsttrekkers nu niet te denken dat de klus geklaard is, maar dat het echte werk nu kan beginnen en dat De Hip samen met Koen (GL), Roderic (VVD) en Stefan (D66) 1 x in de twee maanden gaat controleren of men zich aan beloftes houdt, plannen uitvoert, kortom de mouwen opstroopt en minstens zo belangrijk, contact blijft houden met de bewoners. Dat gaat dus gebeuren op een tweemaandelijkse Politiek Café avond in De Hip.

Fonz gaf dit mee aan de lijsttrekkers: “Net als iedereen denk ik dat ik zelf het beste weet wat het beste is voor de stad en haar inwoners. In ‘mijn’ stad wordt er, om maar eens iets te noemen, meer geld vrijgemaakt voor muziekonderwijs, wordt het oude Hegius weer een school, wordt er nooit bezuinigd op buurtwerk, kiezen we voor hulpverleners i.p.v. camera’s, worden we Unesco werelderfgoed, wordt cultuursubsidie herverdeeld… Maar in ‘mijn’ stad wordt er vooral bedachtzaam en wijs politiek bedreven, luisteren partijen naar elkaar, zijn standpunten niet per definitie star, zijn we wars van verkiezingsretoriek, geven we op tijd onze fouten toe en handelen daarnaar, blijven we ook na verkiezingen contact houden met de Deventenaar, maken we kortom van Deventer het allerbeste provinciestadje van heel Europa!”

Over tot de orde van de dag! Vanavond om 20.00 uur kan je genieten van Bach in De Hip. Maar liefst 30 musici hebben zich aangemeld om het 3e Brandenburgs Concert van Bach te spelen ter gelegenheid van de 333 verjaardag van Bach. Dat wordt echt fantastisch om me te maken! Na dit klassieke spektakel loopt de avond naadloos over in De Uitslagenavond. Op onze 'mega tv' kan je de ontwikkelingen op de voet volgen. Biertje er bij, bitterballetje er bij, veel oeh’s en ahhh’s en kijken of Schiermonnikoog weer de eerste is.

Het wordt een mooie chaotische dag in De Hip dus. Een dag van uitersten! Maar daartussen rots in de branding; de Hiphap van Mo! Vandaag een stoere caldo verde soep uit de Alentejo, boordevol gezonde groenten. Daarna Toscaanse koolrolletjes gevuld met rundergehakt met daarbij spaghetti en een heerlijke verse tomatensaus plus een tintelfrisse salada mista.

De Hiphap kost maar 12 euro en 50 cent.
Reserveren: 0570-745 091
more