HALLOWEEN

Az ősi kelta halotti kultusz ünnepe helyéről kiragadva az angolszász országokon keresztül az amerikai Halloween, a katolikus egyházon keresztül pedig a kicsit magyarabb Mindenszentek formájában szivárgott be modern korunkba. Most ez a súlyosan globalizálódott folyó irányt vált és visszacsorgadozunk a forráshoz, feltárjuk gyökereinket, életre hívjuk őseinket, a halottakat, és az ünnep napján (október 31., vasárnap) egy hagyományos törzsi szertartásra invitálunk benneteket.

A hiányzó törzsi arcfestésért és hennáért a kolleginákhoz fordulhattok 6 - 9 óra között, majd 9-kor kezdetét veszi a ceremónia. Ezt a Meszecsinka zenekar fogja megnyitni, kik sámáni hangzásukkal utat nyitnak a szakralitáshoz és egy mély extatikus állapotba segítenek bennünket, majd Cord setjén ezen ősi rezgéseket felvéve egy közös törzsi táncot járhatunk.

Természetesen idén sem marad el a jelmezverseny. Sámánok, boszorkák, démonok, istenségek, törzstagok, szellemek és egyéb energialények a koncert előtt nevezhetnek a helyben elkészített képeikkel. A Grand Café Tribe törzsfői a koncert után nyilvánítják ki ítéletüket a nyertesről, kit nem áldozunk fel istenségeink oltárán, ellenben szertartásos kellékekkel jutalmazunk.

Sámándob, nádsíp, csontok, csörgő, ének, gyertek, gyülekezzetek!
more