! ! ! Dub Turbulence with Wicked Dub Division & Michela Grena - 30.11.2017 ! ! !

♪ ♫ ♪ WICKED DUB DIVISION & MICHELA GRENA ♪ ♫ ♪

DJ support:
♪ ♫ Selecta Rollandblow ♪ ♫
♪ ♫ Djane Moreea ♪ ♫
♪ ♫ Dasha Fyah ♪ ♫

Italské trio Wicked Dub Division spolu funguje od roku 2007 a svůj styl popisují jako experimentální, kombinující prvky roots s progresivními postupy.
Na svém kontě mají spolupráce s mnoha jinými hudebníky a vokalisty, ze kterých vzniklo několik hudebních nosičů - CD Wadada, na kterém hostoval Marcush Asher a 3 vinyly - Bangshaka (Singer Blue/ Kingsmarch a Culture Freeman), Recreation a Temple Vibes, které nazpíval King Shasa, naživo s nimi také občas vystupuje v Čechách dobře známý Dan I.
V roce 2014 došlo k zásadní změně, když s nimi spojila síly také Michela Grena - zpěvačka, jejíž silný hlas a výborná melodika jsou dobře známi z italské kapely B.R. Stylers.
Společně s WDD hned v roce 2015 Michela vydali desku Dub Drops, na které najdeme mj. pecku “How Many Women“, pyšnící se také prvním oficiální videoklipem této kapely. V tom samém roce také se svou písní “New Slavery“ vyhráli cenu kritiků v soutěži Voices For Freedom (Hlasy za svobodu), pořádanou italskou Amnesty International. O rok později dostala Michela příležitost zúčastnit se jako vokalistka mexického a německého turné veteránů Zion Train a vyšlo také v pořadí druhé album s WDD s názvem “Red”, společně s nímž byly natočeny další dva videoklipy (“Freedom”, Roots and Wings”). Jak již názvy písniček napovídají, Wicked Dub Division nám společně s Michelou servírují pořádnou porci pecek plných textů vhodných k zamyšlení, co si přivezou do Crossu se necháme mile překvapit.
more