COVID-playlist deel 5: Henk Koolen

Onze programmeur Henk Koolen neemt je mee in zijn schatkamer aan ervaringen en ontdekkingen in het eerste deel van zijn eigen COVID-playlist!

--- lees verder

"LIVE-PERFORMANCES WAAR IK TRANEN VAN IN MIJN OGEN OF IN MIJN BROEK KRIJG"

1. ๐—Ÿ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐˜†, ๐——๐—ฒ๐—ฎ๐—ฟ ๐—น๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ @ ๐—น๐—ผ๐˜„๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜€ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฌ๐Ÿณ
Ik presenteerde 20 jaar lang podia op Lowlands dus heb bij menig memorabel moment op pole-position gestaan. Ik heb geen beelden kunnen vinden van dEUS met dansgroep of van Reprazent met Roni Size, maar gelukkig wel van mijn meest favoriete Lowlandsmoment: Loney Dear, samen met Patrick Watson en zijn band.

2. ๐—ง๐—ถ๐—ป๐—ฒ & ๐—œ๐—ธ๐—ฒ - ๐—œ'๐˜ƒ๐—ฒ ๐—•๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—Ÿ๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฌ๐—ผ๐˜‚ ๐—ง๐—ผ๐—ผ ๐—Ÿ๐—ผ๐—ป๐—ด
Tina Turner heb ik altijd erg bewonderd om haar microfoontechniek die ze hier op superieure wijze demonstreert.

3. ๐—•๐—ทรถ๐—ฟ๐—ธ - ๐——๐—ฒ๐—ฐ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—œ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ (๐—Ÿ๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—š๐—น๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ป๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐˜† ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฌ๐Ÿณ)
De band die Bjรถrk had samengesteld om de songs van Volta uit te voeren (met Chris Corsano en Mark Bell) was voor mij รฉรฉn van de beste ooit met dit nummer als absolute live-hoogtepunt.

4. ๐—ฉ๐—ฎ๐—ป ๐— ๐—ผ๐—ฟ๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ผ๐—ป - ๐—–๐˜†๐—ฝ๐—ฟ๐˜‚๐˜€ ๐—”๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜‚๐—ฒ (๐—Ÿ๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ)
Vreemd genoeg heb ik Van Morrison nooit live gezien, maar dat zou sowieso na zijn beste periode die halverwege jaren zeventig lag, zijn geweest.

5. ๐‘๐จ๐ฑ๐ฒ ๐Œ๐ฎ๐ฌ๐ข๐œ - ๐ˆ๐ง ๐„๐ฏ๐ž๐ซ๐ฒ ๐ƒ๐ซ๐ž๐š๐ฆ ๐‡๐จ๐ฆ๐ž ๐š ๐‡๐ž๐š๐ซ๐ญ๐š๐œ๐ก๐ž [๐Ž๐†๐–๐“ ๐Ÿ๐Ÿ—๐Ÿ•๐Ÿ‘]
Toen ik dit op TV zag was ik dagenlang van slag. Roxy Music was gedurende een aantal jaar de beste band ter wereld.

6. ๐๐ข๐ฅ๐ฌ ๐…๐ซ๐š๐ก๐ฆ - ๐’๐š๐ฒ๐ฌ (๐‹๐ข๐ฏ๐ž ๐จ๐ง ๐Š๐„๐—๐)
Vaak geprogrammeerd in het PAARD en nog vaker elders gezien. Nils Frahm is รฉรฉn van de meest innovatieve muzikanten van de laatste jaren.

7. ๐—๐—ถ๐—บ๐—ถ ๐—›๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฟ๐—ถ๐˜… - ๐—ฉ๐—ผ๐—ผ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ ๐—–๐—ต๐—ถ๐—น๐—ฒ ๐—ฆ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ต๐˜ ๐—ฅ๐—ฒ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ป (๐—ญ๐˜„๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป, ๐Ÿญ๐Ÿต๐Ÿฒ๐Ÿต)
Het briefje van Koeman? Jimi Hendrix krijgt een verzoekje uit het publiek maar gaat voor zijn eigen keuze. No guitars were burned during this performance!

8. ๐—๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐˜€ ๐—•๐—ฟ๐—ผ๐˜„๐—ป ๐—น๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ฎ๐˜ ๐—•๐—ผ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ป ๐—ด๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐Ÿญ๐Ÿต๐Ÿฒ๐Ÿด
Amerika vreesde een burgeroorlog de avond nadat Martin Luther King werd vermoord. James Brown trad op als vredestichter.

9. ๐—๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐—๐—ผ๐—ฝ๐—น๐—ถ๐—ป - ๐—•๐—ฎ๐—น๐—น & ๐—–๐—ต๐—ฎ๐—ถ๐—ป (๐— ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐˜† ๐—ฃ๐—ผ๐—ฝ)
Mama Cass Elliott die toch zelf ook een aardig potje kon zingen kon alleen maar met open mond toekijken hoe Janis Joplin de grenzen van de live-ervaring oprekte.

10. ๐—ง๐—ต๐—ฒ ๐—ก๐—ฎ๐—ด๐—ต๐—ฎ๐˜€๐—ต ๐—˜๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—น๐—ฒ - ๐—ช๐—ผ๐—ฒ ๐˜๐—ผ ๐—ง๐—ต๐—ผ๐˜€๐—ฒ ๐˜„๐—ต๐—ผ ๐—ž๐—ฒ๐—ฒ๐—ฝ ๐—ฎ ๐—š๐—ฟ๐˜‚๐—ฑ๐—ด๐—ฒ
Het muzikale hoogtepunt in het PAARD in 2020 was het schitterende concert van het Armeense Naghash Ensemble. Onbeschrijflijk goed en mooi.

To be continued....

Bekijk en beluister de volledige playlist hier: https://www.youtube.com/playlist?list=PLBZxjFoRiKIlXxAuCmgZaR1Fw2a2Xc9wj
more