"Onze marketeer heeft een hekel aan marketing."

Misschien niet zo slim om dat op social media toe te geven (een plek waar zijn baas ook meekijkt) maar het is waar. Hij heeft namelijk soms het gevoel dat hij enkel handjes vasthoudt en mensen op dingen laat klikken.

** klik, klik, like, like, like, koop, koop, attend event, hier een nieuwsbrief, open even, koop kaartje **

Marketing is bedoeld om een idee of plek of product bij de mensen te krijgen, opdat de mensen er van kunnen genieten.

Maar anno 2018 zitten over de hele planeet jongens met vierkante ogen zich stuk te staren op social media dashboards. Wanneer ze even niet druk aan het marketen zijn, schreeuwen ze naar elkaar: "gaat mijn campagne succesvol zijn? Halen we onze targets? Wat zijn onze KPI's? WAAROM SWIPEN DIE HUFTERS NIET? AAAARGH!" Zij vergeten dat een klik of een like niets waard is, wanneer mensen er niet echt om geven. En uiteindelijk weten mensen zelf wel wat ze leuk vinden.

Maar waarom doen jullie dan aan marketing?

Nou, omdat wij geloven dat Club Smederij een mooie plek is, in een ietwat lelijke stad die hard op weg is om steeds mooier te worden. En een stad heeft variatie nodig: kroegen, zwembaden, parken, een plek voor honden om te poepen, veel bomen, misschien een frietkraam of 30 (minimaal), maximaal 3 sushitenten en minstens één goede bibliotheek, maar ook een plek waar je met soortgenoten tot diep in de nacht even je week los kunt laten en dansen op salsa, techno, hiphop of wat dan ook. Dat doen wij, samen met mooie collectieven als SUBURBAN DISCO, Impload, Daisy en noem maar op. Een plek met variatie.

En daarom is het fijn om die grote variatie iedere week, ongevraagd onder uw neus te mogen schuiven. Want uiteindelijk, weet jij zelf wel wat je leuk vindt.

EN NU ALLEMAAL LIKEN!

ps: kijk even op www.clubsmederij.nl voor alle feestjes die er aan komen!

pss: deze video werd gemaakt door Joris Verleg en Vincent Dijstelbloem. Ze maken samen met ons iedere maand vreemde video's omdat we dat allebei leuk vinden.
more