Beppe pakurdavo tada, uždegs šiąnakt

Veiksmas vyko 1986 metais, jau tada tas išvaizdus jaunuolis turėjo dešimties metų dj stažą. Šianakt jis padegs tavo batų padus! ??

Istorinis: Lydinys: Dark Delights x Palmės Diskoteka

- - -
Visų pirma tokius DJ talento populiarinimo pasirodymus-konkursus kažkada buvo įprasta vadinti "DJ Paradais", o tokių bene gausiausiai vykdavo tuometiniame Europos diskotekų epicentre – Šiaurinėje Italijoje. Vieną iš jų kaip tik matote čia, įraše padarytame Ca' Del Liscio šokių klube, Adrijos pajūrio miestelyje Ravenoje, netoli Bolonijos.
Tai - 1986-ieji metai. "DJ Parade" dalyvauja tiek vietiniai jūros vėjo nugairinti diskžokėjai, tiek atvykėliai miesčionys.
Vienas iš jų – DJ Loda vardu prisistatantis ir jau (tada) daugiau nei dešimtmetį plokšteles naktimis makaluojantis Giuseppe Loda, atvykęs čionai iš turtingosios Lombardijos. Iš romaus veido ir rankoje kas keletą minučių pridegamos cigaretės matosi, jog jam tai turbūt – anei pirmas, anei penktas paradas. Jo kolegos prie DJ pulto jam paslaugiai užleidžia vietą, pagarbiai išlaiko distanciją. Iš galvų, matyt, jiems niekaip neišeina faktas, jog tai vienas iš tų veikėjų, kurie Milano naktiniuose klubuose pradėjo pasaulinę madą groti kūrinius be pertraukėlių, juos miksuojant į vieną visumą.

Dabar yra 2018-ieji, o Giuseppe Loda skaičiuoja ±45 metus diskžokėjaus karjeros. Sceninis vardas nuo to laiko palengvėjo ir sutrumpėjo – tapo tiesiog Beppe Loda. Tačiau namuose kaupiama plokštelių kolekcija nuo to laiko beprotiškai pasunkėjo.
Su savo visu maloniai sunkiu autoritetu Giuseppe šeštadienį užklups ir Kauną, kur sugros lygiai taip pat išmintingai, skambiai ir užtikrintai.

Čia jis – dėka specialaus viso savaitgalio eksperimento klube Lizdas, kur aš ir Andrius turėsime garbės pagroti tiek penktadienį, tiek šeštadienį, laviruojant nuo sau pažįstamų iki tolimų skambesių.
(Laurynas Rėčkus ©)
more