Ana Popovic & THE MO' BETTER LOVE BAND | Support: Moreland & Arbuckle | USA
Srbská bluesmanka Ana Popovic veze do Olomouce velkou soulovou kapelu s muzikanty od B. B. Kinga a Al Greena

Olomouc Přestože v Česku vystupovala už třikrát, tentokrát bude její koncertní show naprosto výjimečná a odlišná. Řeč je o srbské bluesové kytaristce a zpěvačce Ana Popovic, které se podařilo prorazit v Americe, vyhrát cenu Nejlepší zahraniční umělec od British Blues Awards či být třikrát nominovaná na prestižní Music Blues Awards.
Balkánská kráska, jež spojuje klasické i moderní blues s jižním temperamentem a osobitým vokálem, tentokrát nedorazí pouze se třemi muzikanty za zády, nýbrž rovnou s devítičlennou kapelou. Sekundovat jí budou hudebníci od B.B. Kinga či Al Greena, doplnění o dechovou sekci a doprovodné vokalisty. V takové sestavě ji mohou její fanoušci vidět pouze na osmi místech světa. A jedním z nich bude 10. července i Olomouc. V Moravském divadle tam Ana Popovic s formací nazvanou Mo´ Better Love Band odstartuje Olomoucké kulturní prázdniny.

Podívejte se na videa:



Za spojení bělehradské rodačky s předními bluesovými a soulovými studiovými muzikanty může náhoda. „Přestěhovala jsme se do Memphisu, kde jsem objevila soulovou hudbu a zvuk zdejších legendárních studií Stax. Právě to mě nakoplo k tomu, udělat tentokrát soulové album s mými bluesovými kytarovými sóly,“ popisuje Ana Popovic. Do studia si nakonec pozvala ty nejlepší memphiské muzikanty. Nechyběl mezi nimi například bubeník Tony Coleman, kytarista Harold Smith (oba B.B. King) či basák John Williams (Al Green). Společně s hráčem na hammondovy varhany, doprovodnými vokalisty a vynikající dechovou sekcí natočili album Can You Stand The Heat.
To vyšlo letos v dubnu a ihned sklidilo skvělé recenze. Hudební kritici vyzdvihují, že Popovic se podařilo spojit soulový zvuk se špinavostí Rolling Stones a odkazy na kytarové velikány jako jsou Albert King nebo Albert Collins.
„A právě tento program společně s muzikanty, kteří album nahrávali, uvidí diváci v Olomouci. Bude to zcela jistě vrchol olomoucké hudební sezóny, protože Ana patří k světové špičce v tomto hudebním žánru. Dokazuje to i fakt, že si ji na pódia zvou hudební legendy jako B.B. King nebo Buddy Guy,“ říká organizátor koncertu i kulturních prázdnin Dušan Neumann.
Lístky na koncert jsou v předprodeji v pokladně Moravského divadla i na jeho webových stránkách.
Více informací na www.olomouckekulturniprazdniny.cz
more